Družinska tradicija že od leta 1988.

Kjer se boš počutil kot doma.

Zgodba

Zgodba Mlade lipe se prvotno prične v Brezju leta 1967, ko sta Marija in Karl Budja ustanovila Gostišče Budja, ki je bilo sprva locirano v Trbovljah, kjer je bil Karl vodja Cementarne Trbovlje, Marija, po duši gostinska s celotnim svojim bitjem, pa je vodila manjše družinsko gostišče s prenočišči.

Leta 1978 sta se Marija in Karl z otroki preselila v Maribor, kjer sta skupaj odprla in vodila Gostišče Budja.

Vodenje Mlade lipe je 11.07.1988 prevzel Marko Budja, in jo odprl kot picerijo in biljardnico. Leta 1990 se mu je pridružila žena Darja in skupaj sta pričela graditi zgodbo pod Pohorjem.

Leta 1996 se je zgradba popolnoma odkupila in istega leta se je pričela renovacija.

Picerije je bila znana po svoji krušni peči, in unikatnem testu za pico. Kasneje smo začeli prirejat še rojstnodnevne zabave za najmlajše, zanje smo imeli posebno sobo z zabavnimi avtomati, med prvimi v Mariboru pa smo tudi prirejali turnirje v biljardu.

Leta 2008 smo v prostorih igralnice začeli z gradnjo prenočišč, leto kasneje pa smo še v po-daljšanemu delu zgradbe pričeli z gradnjo dodatnih nastanitvenih kapacitet.

Darilni bon

Podari veselje in osreči najbližje

Podarite darilni bon svojim najdražjim in jim tako pričarajte nepozabno izkušnjo nastanitve in lokalne kulinarike v Mladi lipi.

Kupi darilni bon

Novičke